Ervaring met GatorSand XP G2 en mieren

Omdat de bestrating in onze tuin na tien jaar wel wat onderhoud kon gebruiken en we enige last hadden van mieren, wilden we onder andere:

  • Alle voegen uitspuiten met een hogedrukreiniger
  • Deze opnieuw vullen met polymeerzand. Polymeerzand is zand met een polymeer er doorheen. Het wordt na nat worden en weer opdrogen een beetje elastisch (maar wel waterdoorlatend). Het zou moeten helpen tegen mieren, maar in welke mate was een experiment..

Geen klussers te vinden, dan maar zelf doen

Omdat er genoeg andere dingen te doen te zijn, wilden we de klus eerst uitbesteden. Ik had foto's gemaakt en met een omschrijving op Werkspot geplaatst. Dat gaf echter geen respons. Mijn vermoeden is dat dit komt doordat klussers op het moment al genoeg werk hebben, en deze opdracht bovendien geen standaardopdracht is.
Op zich ging het uitspuiten prima (elke dag een stukje). Ook het herstellen van de bestrating en het vervangen van een lampje is goed gelukt. Het polymeerzand werkte ook prettig. De instructies zijn tamelijk helder. Tip: na het natmaken van het polymeerzand goed de bestrating afbezemen. Anders krijg je (toch) een witte waas.

Mieren houdt het niet tegen

Helaas. De volgende dag, hadden de mieren hun posities weer hersteld.
Mieren laten zich niet tegenhouden door polymeerzand
Nu toch maar met wat bestrijdingsmiddelen eerst de mieren verdrijven (ze mogen wel in de tuin, maar niet onder de bestrating en ook niet in het stukje gras dat we hebben) en dan de voegen plaatselijk opnieuw doen. De bestrating is verder wel weer netjes!

Kees den Boogert

Kees den Boogert