Kennismaken

Als je een wens of idee hebt en wellicht wilt samenwerken, neem contact op via LinkedIn. Je wilt dan misschien ook weten wat mij motiveert en wat ik kan.

Ik hou van bouwen, en dan het liefst webapplicaties, progressive web apps, en apps die in een praktische behoefte voorzien en die enigszins uitdagend zijn om te maken, bijvoorbeeld omdat ik nieuwe gereedschappen of nieuwe bouwstenen/datasets kan inzetten. Als ik eenmaal ergens aan werk, geef ik niet gauw op.

Projecten

Hieronder lees je over een aantal voorbeelden van projecten.

Bedrijvenopdekaart.nl

De progressive web app bedrijvenopdekaart.nl toont 1½ miljoen Nederlandse bedrijven op een interactieve kaart (3D/2D). Het is de opvolger/pro-versie van regiobedrijf.nl.

  • Het is mogelijk real-time selecties te maken naar sector, aantal medewerkers, oppervlakte pand enzovoorts.
  • Je kunt bijvoorbeeld aantekeningen maken bij bedrijven en bedrijven exporteren naar Excel.

Er zit een fascinerende wereld van techniek achter om de visualisatie van zoveel data interactief (en soepel!) te laten werken. Tientallen bedrijven hebben meegedaan aan de beta-test van bedrijvenopdekaart.nl. Van deze websites zijn aangepaste (betaalde) versies gemaakt.

Eigen cloud-infrastructuur

Ik heb een eigen virtuele server-infrastructuur met hoge beschikbaarheid opgezet. Van de hardwarecomponenten, de plaatsing van de fysieke servers in een eigen kast in het datacentrum, tot de managementsoftware, zelf ontwikkeld en gebouwd. Bijzonder is dat voor iedere VPS (of groep VPS-en) een aparte VPS wordt gezet die fungeert als firewall/router. Allemaal automatisch uiteraard. Vooral de hoge beschikbaarheid maakt het tot een technisch zeer uitdagend en leerzaam traject. Na een aantal jaren gebruik voor eigen projecten en die van klanten ben ik ermee gestopt omdat inmiddels het aanbod van te huren cloud servers sterk was verbeterd.

Boekenliefde.nl

Dit was een website voor boekenliefhebbers. Het doel van boekenliefde.nl was om boeken lezen nog leuker te maken.

  • Je kunt bijhouden welke boeken je hebt gelezen en wat je ervan vond en dit delen met boekenvrienden, eventueel ook automatisch via Facebook.
  • Uniek is de koppeling met alle openbare bibliotheken, die het onder andere mogelijk maakt automatisch een mailtje te ontvangen als boeken bijna moeten worden ingeleverd. Een andere technisch leerzame feature betreft de persoonlijke boekentips. In overleg met verschillende app-ontwikkelaars is destijds een REST-api tot stand gekomen.

Vanuit boekenliefde.nl zijn betaalde projecten gedaan voor Bibliotheek.nl.
Boekenliefde is gestopt.

ICT gereedschapskist

Als techneut wordt je gereedschapskist steeds verder uitgebreid. Technologiën waar ik bij uitstek mee vertrouwd ben, zijn:

En als je Ionic goed kent, dan geldt dat uiteraard ook voor TypeScript, JavaScript, Angular. En als je PostgreSQL kent en PostGIS, dan kun je uit de voeten met MySQL, MariaDB (Galera!). En als je Java kent, dan heb je normaal gesproken ook ervaring met heel veel extensies en bijvoorbeeld Tomcat. En als je Mapbox GL JS gebruikt, dan bevat Google Maps ook geen geheimen. En als je eigen infrastructuur met hoge beschikbaarheid beheert, komt er ook veel kennis aan te pas.

Echt gereedschap

Als het gaat over gereedschap denk ik ook aan schroevendraaiers en boormachines! Naast digitale technologie, hou ik van doe-het-zelven: keuken ontworpen en geïnstalleerd (IKEA); isolatie, vloerverwarming, tegels in de kelder verzorgd, tuin aangelegd inclusief bestrating en metselwerk e.d. Kortom: ik hou van bouwen.